don't you think it's boring how people talk?


förord "blomman i snön" av bo setterlind

"jag älskar dig! att formulera dessa enkla ord känns som att på nytt vidröra något av det ömtåligaste men tåligaste som finns, kärlekens ansikte. ytterst gäller det något universellt snarare än privat, nämligen kärleken, den kärlek som är tillvarons innersta verklighet. 
 
att älska och bli älskad är upplevelser, som inte bara skalder i alla tider sökt uttrycka på skilda sätt, det är något djupt och allmänmänskligt. men kanske har ämnet i hög grad förknippats med just dem, eftersom en dikt om kärlek, skriven i kärlek, ofta har förmågan att lindra hjärtekvalen.
jag säger kvalen, ty även om jag i följande urval företrädesvis stannat för lyckan, finns också lidandet med. detta är det älskandes ofrånkomliga gemensamma erfarenhet: vi måste alla vara berädda att lida för kärleken så som den lider för oss. endast så upplever vi det fullkomliga, återspeglat i vårt eget och i andras liv, ty för kärleken lever alla.

johan persson&martin schibbye//438 dagar

"de lyckades med att fängsla oss två journalister, men de lyckades aldrig tysta journalistiken."

i london blev en del av mig kvar

 
men hej igen! jahapp. nu är jag hemma från london igen. woo. känns inte så värst party att lämna bakom sig världsbästa människor och en himla fin och trevlig stad. inte alls faktiskt. 
 
har dock haft världens jävla roligaste vecka ever. vi har kört en eat-sleep-rave vecka utan dess like. utöver det har vi hunnit med att turista lite; kika på big ben, london eye och sisådär. en dag var jag, erika och niklas till camden och vandrade runt där, så himla mysigt!!! sen åt vi indisk mat som var hur god som helst.
lördagen var nog galnast och helt jävla underbar. vi besökte heaven som är en av londons största gayklubbar. så. jävla. kul. sjukt!!! 
 
svårt att beskriva allt i ord väl. nu har verkligheten kommit ikapp och det är dags att fundera ut vad man ska göra med sitt eget liv. tjoho!
 

all i wanna do is do nothing with you

 
heeej kompisar. här sitter jag istället för att få nåt gjort! har börjat packa lite smått inför stundande londonresa. (ja, jag vet - igen. haha) men som ni ser på bilden är jag inte stormförtjust!!!! lite mer förtjust med en öl i handen dock. mmm. 

har inte så mycket att berätta egentligen väl. har inte gjort så mycket senaste veckan, mest läst. har hunnit med fyra och en halv bok, haha. men bra har alla vart:), igår färgade jag och melinda hennes hår som blev fab! och idag har jag & terese ätit lunch och sen drog hon med mig på inte en, utan två handbollsmatcher! 

vi står ju där i hamnen och väntar på dig

 
det är så det fungerar, vi kommer och går
syns imorn eller om många år
men gråt inte för vi syns igen
då ska jag blanda dig en båtdrink, min vän

john green//an abundance of katherines

"that's the most pathetic attempt i've ever seen to be goth. goth kids don't like blink-182. god, even i know that."
 
(hahahahaha bästa)

stand by me

 
bästa slutscenen i världen. lipar alltid som ett barn!!!!!

and it hurts so bad to know that you're okay through it all

 
går verkligen sönder inombords på alla sätt och vis av man overboard. fantastiska.

2013

 
firade in & spenderade början av 2013 i fantastiska london med lisa. sen vet jag inte riktigt vad jag gjorde i januari, men bilder skvallrar om att jag var flitig på att besöka lotus, eheheee!

klippte mig riktigt kort, eller ja, snaggade sidecuten. galet läskigt men jag gillade det! annars hade jag och erika våran lonely island-utekväll som var hur kul som helst och sen var jag bland annat och såg kristian anttila med julia och madde på lillan. 

piteåfestligheter, jajamen. erika fyllde 21 och firades med pompa & ståt men mest med bål. sen var vi också på minus 30 och såg alina devecerski, familjen och smk. trots att vi kände oss rätt missplacerade mellan alla femtonåringar som kommit för att se yohio...

firade joel lite i förväg med utekväll (haha, ovanligt), ellen fyllde 20 sista april så så spenderade jag valborg. sen upptäckte jag petter på riktigt. köpte nysläppta albumet och var SÅ. HIMLA. KÄR. i det. asbra, verkligen.

erika flyttade in i lilla torpet i ersnäs som kom att bli det fantastiska och omtalade dunkasjärvi. där hade vi ett par inflyttningsfester och häng. var även på utflykt med favvoteensen till finland för inköp till deras stundande studentvecka!

hängde i dunkas med erika och annat folk, tittade på joel och melinda när de gick bal, tittade på fina NTI-studenterna och överlevde på öl, gofrallor, marmelad och licor 43, grenadine & mjölk. rosa pantern alltså!!!
 
som sagt; spenderade all min lediga tid som jag inte jobbade med att hänga med erika i ersnäs. dricka gott, äta gott, härja och allt sånt som hörde till. sen hade vi en kickass helg i stockholm och såg både calvin harris & kesha och bara mådde på uteserveringar och sunkbarer. så jävla fantastiskt. 

sen; allt var ju inte bara bra heller. josefine, som var min närmaste vän under gymnasietiden, och fortfarande en vän till mig, såklart, omkom (känns fortfarande helt sinnes att skriva så här) och livet tog en vändning. saknad och sorg omvartannat.

såg ansiktet, lilla namo & movits! på musiken makt som ägde, stunghängde i brändön med världens bästa kollegor och vikarievänner + erika, hängde i betongen med nickepicke.

världens bästa och sämsta månad. umgicks med joel mest hela tiden till de flyttade och jorden gick under för mig. ingenting var egentligen kul, var trött mest hela tiden och det var väl här jag fastnade för poesi eftersom jag hade något all relatera till. sen såg jag och ellen jesper rönndahl på STUK som var jätteroligt!!
 
det blev kallare, jag och erika flydde norrbotten och for till stockholm för att se macklemore & ryan lewis som var OVERKLIGT, minst sagt. så jävla bra. träffade nya vänner från dubai och levde båtlivet då vi bodde på en båt och festade på en annan partybåt. woop! sen hängde jag med fina petra och terese också såklart. hihi.

kom på att jag skulle bli bäst på att brodera, gick sådär. tatuerade mig för första gången och blev nöjdast i världen. finaste pappersflygplanet som står för så himla mycket. åh. vid månadskiftet pallade jag inte mer så jag bokade flyg till london och for och hälsade på mina hjärtan. hade en sån jättebra vecka med lite turistande, frukostöl, gayklubbar och massa annat bra.

bokade biljetter till miley cyrus i stockholm i maj (!!!), firade jul på jobbet till klockan 16 innan jag fick komma hem och fira med finfamiljen. jättenöjd med julklappar men mest över sällskap och mat och sånt fint. nyår firades i luleå med massa skojiga peeps och fyrverkerier på ormberget vid tolvslaget. plus massa bubbel såklart!!! wee!!



så ja; 2013 har varit bra och dåligt. vet inte riktigt vad jag ska skriva om året i helhet. satt här innan och tänkte "varför ska jag ens skriva en årsresumé när jag inte gjort något i år??" turns out att jag har haft rätt mycket roligt och hunnit med ett par resor och fantastiska konserter. för att inte glömma alla fantastiska människor och häng och spontana grejer, sånt som jag egentligen lever för. 

måste säga att jag har lärt mig uppskatta livet och insett hur jävla snabbt det kan ta slut bara så där, poff. inget mer. så trots att jag i helhet haft ett bra år så har jag kommit till insikt att jag nog aldrig tidigare varit så här ledsen och förvirrad någonsin. blir bara jättekonstigt att skriva det, men så är det. 
 
så, nyårslöften inför 2014? har väl egentligen inga. är sämst på nyårslöften och avger aldrig några, men om jag skulle så skulle det nog vara typ så här:

- läsa mer och upptäcka mer fantastiska författare & böcker
- dricka mer öl
- HA JÄVLIGT ROLIGT

typ. puss och kram alla hjärtan. ni är bäst. 
 
 

let's make the most of the night

 
hej kompisar. här kommer lite bilder från en tidigare asrolig kalaslördag. håll till godo, håller på att fixa en halvhjärtad årsresumé. wo! puss.
 

RSS 2.0