vi manøvrerer mellom trikker og trafikklys

 
hej kompisar! oj, täta rapporter här. på senaste så har bland annat niklas flyttat in här hos oss på løkka, anna har fyllt år och det firades med pizza, vin och utgång på blå. igår fick jag jobb och det firade jag och niklas med att äta pestopasta och ligga i soffan och pendla mellan att spela facebookspel och titta på tv!
 
idag har jag & joel flyttat in i vårt rum då linnea flyttade ut igår, och sen har jag, niklas & anna sett wir kindern vom banhof zoo (igen), druckit kaffe & ätit stroopwaffels.
 
nu återstår lite till ledighet innan jag börjar på måndag så ska försöka utnyttja den på bästa sätt och härja som en liten örn. puss.

- - -


trenger du pose?

 
hej mina hjärtan! längesen jag skrev väl. har haft mycket för mig på senaste, har bland annat blivit norrman då jag tog mitt pick och pack och flyttade till oslo & blev sambo med anna, linnea & joel. 
hittills har allt gått himla bra och jag trivs. så himla fin stad och språket är inte så svårt som jag trodde att det skulle vara. 
 
så vi har allt vi behöver, eller ja - jag söker jobb som en örn så jag hoppas det släpper om inte alltför länge. nå; annars på senaste så har vi härjat mest, jag har försökt bättra på mitt lokalsinne, köpt kaffe av anna på hennes jobb lite för många gånger under dessa dagar, bakat scones och myst en massa. idag var vi också i vigelandsparken och det var asballt.
 
nu har jag inte mer att rapportera för tillfället! på återseende. puss.
 

något sen årsresumé

är världens tråkigaste och lataste som inte orkar göra en vettig årsresumé, så jag snor en lista á la femton bast:


gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? eh ja! rätt många saker när jag tänker efter. bland annat besökte jag länder jag aldrig varit i och en del saker som detta kanske inte riktigt rätt forum för.

genomdrev du någon stor förändring? personlig förändring, ja. skulle nog säga att 2014 var året jag fick upp ögonen för feminism och allt vad det innebär på riktigt. så plötsligt blev jag mycket argare på allt. och mer medveten. och hittade en väldigt trygghet. sen slutade jag också äta kött där någon gång i april, fast det var inte så stor förändring som jag hade tänkt mig. 
 
blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? haha, näe.
 
vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? oj, datum... ja, alltså, det är väl mer att jag kommer ihåg händelser mer än datum. har väl aldrig varit en datummänniska direkt. men om jag ska säga nåt som fastnat så är det nog 9:e september när mina finaste flyttade hem till boden igen.
 
vilka länder besökte du? finland, norge, england, frankrike, tjeckien.
 
gjorde någonting dig riktigt glad? men ja. så himla många saker. fina människor, hela den här sommaren då jag lärde känna marie och allt bus vi hade för oss, alla resor, all öl, alla kvällshäng hos terese, alla bilturer med joel och niklas, alla konserter, utekvällar, umeåresor & spontana saker.
 
saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? nja, inte på det sättet skulle jag väl säga. men mer äventyr bara!
 
vad önskar du att du gjort mer? kanske ännu fler resor?? jag vet inte. haha. världssämst. är ju rätt bra på att göra det som jag vill. 

vad önskar du att du gjort mindre? spenderat pengar på onödiga saker jag egentligen inte behöver? och kanske framförallt oroat mig mindre över jävlart allt. det löser sig.

favoritprogram på TV? alltså, jag ser ju som inte tv. jag skäms över att erkänna att jag följde paradise hotel till en början, men detta var ju endast pga alla jag umgicks med skulle envisas med att se det. haha.

bästa boken du läste i år?
svårt att välja en. fick ju främst upp ögonen för charles bukowski iår. så jag kanske får säga något med honom, typ what matters most is how well you walk through the fire eller love is a dog from hell.
 
vad var din största framgång på jobbet 2014? att jag blev inkonverterad! fick en fast tjänst på 75% i kommunen. kändes sjukt att plötsligt få vara med på arbetsplatsträffar istället för att jobba under dom, att kunna ta ut semesterdagar & få månadslön. 

största framgång på det privata planet? alltså, ja, jag vet inte riktigt. känns som att jag stått lite still det här året. helt ärligt, nu är det helt tomt i mitt huvud.
 
största misstaget? lägger ju inte i regel jättestor vikt vid misstag. lättare att älta det i någon dag och sen gå vidare. 
 
var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? hm. jag var både och. det var värdelöst att träffa joel och niklas såpass sällan som jag gjorde men samtigt har jag haft så fantastiskt mycket roligt det här året. så jag vet inte.
 
vad spenderade du mest pengar på? bensin skulle jag gissa på. tätt följt av cigaretter, flygbiljetter och alkohol.
 
något du önskade dig och fick? om vi kör det materiella nu; pengar & böcker var väl det jag önskade mig. och ett sånt där uppladdningsbart batteri. bäst.
 
något du önskade dig och inte fick? en trådlös högtalare, som jag sen köpte på mellandagsrean efter att ha stått i trehundra meter kö på elgiganten!
 
vad gjorde du på din födelsedag 2014? åt citronpaj med min familj, birgit, joel och niklas! och tittade genom gamla fotoalbum. haha.

vad fick dig att må bra? att sitta i maries lägenhet och röka genom fönstret, dricka åbro 7,3or och snacka skit, att ha ett jobb att gå till, lisa miskovsky, att hänga på gruvberget, mat, cigaretter, vin osv osv.

vem saknade du? joel och niklas

mest stolt över? att jag klarade att ta mig genom vissa saker jag trodde var omöjliga, plus att jag vågar stå upp för mina åsikter & det jag tror på mycket mer än förr.
 
högsta önskan just nu? att flytten blir hyfsat smärtfri. att jag hittar ett jobb. att sista dagarna går långsamt.

vad tänker du göra annorlunda nästa år? inte fega så jävla mycket.

RSS 2.0