Om året 2011

Januari
Jag vände mig inåt och lyssnade galet mycket på Depeche Mode.Annars hängde jag i Sävast hos Suss och drack chailatte, hängde hos Alexandra, färgade håret (brunt... av misstag), tittade på Control och började lyssna mer på Joy Division, firade fyraårig bröllopsdag med Ellen och åkte till fina Stockholm en sväng med pappa.
Februari
Hängde lite i Göteborg, köpte mitt första par Macbeths, lyssnade mycket på Nine Inch Nails och VNV Nation på grund av en för tidig bortgång, smet från engelskan med Suss och drack chailatte på Café Fröjd, var på melodifestivalens genrep i Luleå.
Mars
Vi renoverade köket så vi levde bland papptallrikar och plastbestick i något som kändes som en evighet, firade en Josefine som fyllde 18 år, såg bland annat Håkan Hellström och Säkert! på Kulturens Hus under minus 30 festivalen med Suss och Josse, var kär i The Big Bang Theory, hade fikadag med Julia (två caféer och en massamassa prat)
April
Lyssnade jättejättemycket på Sum 41, följde med pappa till Stockholm (och träffade min fina vän Johan för första gången), hade en fin vårpicknick med Suss, Josse och Josefina, var lite småförälskad, firade påsk hemma, invigde vårjackan i stadsparken med Ellen, gick på Bio med två Josefin/e och självklart: bokade konsertbiljetter till blink-182 i Dublin.
Maj
Var glad över att snart få sommarlov, hälsade på Stockholm ännu en gång och denna gång för Lilla Journalistprisets prisutdelning (hade dessutom världens bästa resa med himla fina och roliga personer), färgade håret riktigt rött (mmmmhmmm), höll tal i Svenska B och tänkte "DÖDA MIG" under de veckor vi höll på med det, skrev nationella prov som gick åt helvete med tankarna någon annanstans, höll i ett vårvernissage, och firade valborg hos Ellen som fyllde 18 samma dag!
Juni
Fick jobb fast jag trodde jag skulle bli utan, pratade mycket i telefon om nätterna, firade midsommar i Piteå, gillade Simple Plans nya lite extra mycket, snackade skit på en lastbrygga med Ellen, grillade och hängde med Jonte, hade en jättefin klassfest/avslutning på Malmudden, såg Fight Club för första gången,
Juli
Stekte runt på Boden Alive med Josse, köpte en skrivmaskin, förälskade mig i Skins UK, hängde på Bodensia och hängbron med Jonte (och många fina häng i staden hela natten), hade Hejdå-fika för Isabell med henne och Martin, rökte vattenpipa i Sävast med bra människor, åt middag hos Josefine med två sävastbryyydar, mitt fina favoritband släppte ny singel(!!!), firade Lisa och Emma med lite festligheter, åkte på bilsemester + kryssade till estland med family och tyckte om en person sjukligt mycket och det visade sig genom att ligga vaken nätter och vänta på sms.
Augusti
Middagade i Sävast med raringar, hade panik över att börja trean, myste på med Jolina och åkte till Stockholm en sväng med Suss.
September
Snurrade runt i B-town med Josse, besökte kulturnatten med Suss och kunde inte hålla mig från att lyssna på leaken av Neighborhoods (som förresten var det finaste. FINASTE).
Oktober
Bokade resan till Dublin (flyg och hotell), firade Suss och Josse som fyllde 18, kärade ner mig på riktigt i Man Overboard, nördade sista säsongerna av Skins och hängde på Lerbäcken.
November
Hade ett par fikor med Lisa och Ricco (+ en alfapetkväll), satt vid våra bänkar och pratade framtid med Jonte, upptäckte Zacke, fick extrajobb(!!!), promenerade länge runt Boden med Lisa och hade ettårsjubileum med eNTIdning.
December
Hade världens finaste julmys med fina klassisar, fikade mycket på Friends, Opalen och Waynes, fyllde (ÄNTLIGEN) 18 år, Alexandra tog min Alkohol-oskuld, vi firade med klassfest och utgång på Kafelino, firade jul hemma och fick jättefina julklappar.

Jag vände mig inåt och lyssnade galet mycket på Depeche Mode. Annars hängde jag i Sävast hos Suss och drack chaite, hängde hos Alexandra, färgade håret (brunt... av misstag), tittade på Control och började lyssna mer på Joy Division, firade fyraårig bröllopsdag med Ellen och åkte till fina Stockholm en sväng med pappa.


Hängde lite i Göteborg, köpte mitt första par Macbeths, lyssnade mycket på Nine Inch Nails och VNV Nation på grund av en för tidig bortgång, smet från engelskan med Suss och drack chailatte på Café Fröjd och var på melodifestivalens genrep i Luleå.



Vi renoverade köket så vi levde bland papptallrikar och plastbestick i något som kändes som en evighet, firade en Josefine som fyllde 18 år, såg bland annat Håkan Hellström och Säkert! på Kulturens Hus under Minus 30 festivalen med Suss och Josse, var kär i The Big Bang Theory, hade fikadag med Julia (två caféer och en massamassa prat)

Lyssnade jättejättemycket på Sum 41, följde med pappa till Stockholm (och träffade min fina vän Johan för första gången), hade en fin vårpicknick med Suss, Josse och Josefina, var lite småförälskad, firade påsk hemma, invigde vårjackan i stadsparken med Ellen, gick på bio med två Josefin/e och självklart: bokade konsertbiljetter till blink-182 i Dublin.

Var glad över att snart få sommarlov, hälsade på Stockholm ännu en gång och denna gång för Lilla Journalistprisets prisutdelning (hade dessutom världens bästa resa med himla fina och roliga personer), färgade håret riktigt rött (mmmmhmmm), höll tal i Svenska B och tänkte "DÖDA MIG" under de veckor vi höll på med det, skrev nationella prov som gick åt helvete med tankarna någon annanstans, höll i ett vårvernissage, och firade valborg hos Ellen som fyllde 18 samma dag!

Fick jobb fast jag trodde jag skulle bli utan, pratade mycket i telefon om nätterna, firade midsommar i Piteå, gillade Simple Plans nya lite extra mycket, snackade skit på en lastbrygga med Ellen, grillade och hängde med Jonte, hade en jättefin klassfest/avslutning på Malmudden, såg Fight Club för första gången.


Stekte runt på Boden Alive med Josse, köpte en skrivmaskin, förälskade mig i Skins UK, hängde på Bodensia och hängbron med Jonte (och många fina häng i staden hela natten), hade hejdå-fika för Isabell med henne och Martin, rökte vattenpipa i Sävast med bra människor, åt middag hos Josefine med två sävastbryyydar, mitt fina favoritband släppte ny singel(!!!), firade Lisa och Emma med lite festligheter och åkte på bilsemester + kryssade till estland med family.

Middagade i Sävast med raringar, hade panik över att börja trean, myste på med Jolina och busade i Stockholm med Suss.

Snurrade runt i B-town med Josse, besökte kulturnatten med Suss och kunde inte hålla mig från att lyssna på leaken av Neighborhoods (som förresten var det finaste. FINASTE).

Bokade resan till Dublin (flyg och hotell), firade Suss och Josse som fyllde 18, kärade ner mig på riktigt i Man Overboard, nördade sista säsongerna av Skins och hängde på Lerbäcken.

Hade ett par kaffekvällar med Lisa och Ricco (+ en alfapetkväll), satt vid våra bänkar och pratade framtid med Jonte, upptäckte Zacke, fick extrajobb(!!!), promenerade länge runt Boden med Lisa och hade ettårsjubileum med eNTIdning.

Hade världens finaste julmys med fina klassisar, fikade mycket på Friends, Opalen och Waynes, fyllde (ÄNTLIGEN) 18 år, Alexandra tog min alkohol-oskuld, vi firade med klassfest och utgång på Kafelino, firade jul hemma och fick jättefina julklappar.

Måste säga att 2011 har varit ett jättebra år, även fast jag kanske hade velat gå på fler spelningar och sådär. Det känns som att jag på något vis lärt mig mer om mig själv och blivit mer självständig. 
Nu säger jag bara välkommen 2012, I'm so excited for you!!! Nu händer det grejer; studenten, körkort (JAG SKA!!! snart), Irland och ja...allt annat som jag inte vet om än! Puss!!!!!!!!


Why dance with the devil when you have me

Försökte få mig ut någon på en fika idag, men det gick inte så bra. Antingen så var de bortresta, förkylda eller så fick jag inget svar. Nåja, drog en sväng på stan med mamma och Erik i alla fall, lånade en bok från biblioteket och sen hjälpte jag till att handla lite inför nyår. 

Haha, kändes ascoolt när jag frågade om boken här ovan (har fått något konstigt ryck och vill läsa en massa klassiska böcker, vet inte vad som hänt) så säger bibliotekarien först att boken är borta men hon kan gå och titta en gång till, och så plötsligt hittar hon den!!! Plus att den ser ut som äldsta boken ever och är helt söndrig och det känns som att det kommer hända något magiskt om jag öppnar den <3<3<3<3 hahahaha.
Nu ska jag forstätta den här dagen med lite körkortsteori. Kuuuul. HEJ!

Incase you were wondering, I can't get comfortable in my own skin


Incase you forgot how bad I've been down,
Just ask around, 'cause you know this town loves to run its mouth.

Oh, fuck forever

Känns som att jag förnyat mig ganska mycket på senaste. Kanske inte jättestora grejer, en ny hårfärg (eller ja, en mer lilaröd och mörkare ton), en ny myskofta (hej mellandagsrea!) och idag blev en ny mascara från make up store inhandlad. Bra grejer.

Annars har jag hunnit en sväng till stugan med pappa och Erik idag, åh hej vad det är så kul att skottaaaa! Och nu sitter jag här och lyssnar på Babyshambles vilket var riktigt längesen sist. Fint.

I'll love you until the end of time

När jag fyllde år för ett tag sen fick jag en bok av mamma. "Jag tänkte att du kanske hade velat ha den här" sa hon.
Den här boken kanske inte ser så mycket ut för världen, men här har det sparats foton, urklipp, gratulationskort och till och med hårlockar.
Slår man upp första sidan står det i versaler "Stinas bok". 

Den 9/5 1994
"Du ljuvliga lilla människa, som är så full av nyfikenhet, glädje, humor och klokhet. Vilken lycka för oss, dina föräldrar, att just du kommit till oss"

31/8 1994
Du pratglada lilla rackare, som babblar allt möjligt från morgon till kväll. 'Titta', 'äta', 'ut', 'pappa' gurglar och spottar. Du charmar de flesta. Kaxig och orädd."

19/12 1994
Ett litet charmtroll som gärna vill ha sin vilja igenom, om det inte går med ilska och gråt, så fyrar du av ett bländande leende (med alla sex tänder) och huvudet på sne. Ganska svårt att inte smälta. 
Premiär idag med klättringen, du drog dig upp på soffan. Förresten, så heter du 'Tiiiiaaa' enligt dig själv."

Jag älskar er så himla mycket. Det finns inte ens ord.



Om hatkärlek



Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. 
För samtidigt är jag så jävla rädd för framtiden.

Jag har sagt många gånger att jag hatar den här staden, jag vet det. Att bo på ett ställe där bussarna har lunchuppehåll och nattbussen bara går lördagar till grannstaden och kostar 114 kr enkel väg, där man vet vilka alla är även fast man inte känner dem, där snön vanligtvis kommer i oktober och smälter i april kan vara jävligt påfrestande, tro det eller ej.

Men det lite ironiska är att jag kan inte riktigt hata den här staden. Det går inte. Det är ändå här jag är född, jag har växt upp och det här stället har gjort mig till den jag är. Och vad som är bra är att man på något vis lär sig kämpa för att ta sig dit man vill. Jag menar, jag hade nog inte brytt mig om min skolgång lika mycket om jag inte haft de framtidsdrömmar jag har. Även fast de inte är jävligt konkreta så är jag fast besluten om att ta mig bort härifrån. 

För visst är jag less. Jag är jävligt less.
Vakna, jobba, åka till skolan, åka hem. 
Ingenting. Ingenting. Ingenting.

Visst, det finns galet ljusa stunder i min vardag som världens finaste vänner och så, men jag är så jävla sugen på något nytt. Något som jag inte vet vad det är. Vill nånstans där folk förstår det jag älskar allra, allra, allra mest och träffa folk jag inte vet saker om redan.

Men jag kan inte hata. Det finns för mycket minnen.
Gärdesskolan, torpgärdsskolan, sandenskolan, folkan, bryggan, bränna, pumptorget, statoil, alder, smörblomman, kvarnängen.

"Ibland är det borta bra, hemma sämst
Hatkärlek känner du för sakerna du känner igen."





Helvete

I'll pretend my hearts not breaking

I want you to call me back and say "I love you"
Because I've got nowhere to go
These nights spent alone without you are dragging me down
Though I know this seems bitter,
It's how I get through these nights without you

Det stämmer. Och är så himla tragiskt egentligen. För jag vill inte.


Love will fuck us apart


Hahahaha, sverige alltså

Världens roligaste tumblr

It's christmas eve

Hade en jättefin julafton igår med allt som det innebar. Kalle Anka, julmat, julklappar och mys. Fick jättefina julklappar också; en extern hårddisk (så jävla välbehövligt!), choklad, pengar, Spotify Unlimited i tre månader, Fight Club the novel, Descendents - Cool To Be You, foundation från Make Up Store (min favorit) och lite kläder!

Jättejättenöjd.

Black celebration

Nu regnar det god jul-statusar på facebook skulle jag vilja lova. Men jag sitter här och lyssnar på Black Celebration. Himla fint! Haha, skulle även vilja poängtera att jag och Lisa är bra på att inte köra vilse. Tolv jävla låtar, hahaha. Bra Luleå att ni skyltar också!

Stop banging away on my kaleidoscope

Jag glömde ju berätta att jag gjorde ett asfint kalejdoskop idag! Tyvärr så förmedlas det inte så bra genom en bild, men ni ska veta hur fint det är! Älskar kalejdoskop.

Tack Lisa för den fina födelsedagspresenten!! Hihi.

Happy holidays you bastard!

Jahaja! Dagen före julafton. Hej 23:e december!
Idag har jag faktiskt fått massvis med julkänsla, det känns himla fint. Har slagit in min sista julklapp, gjort ischoklad, julfikat, myst och sånt där! Dessutom har jag och Erik försökt få till en fin bild på oss två att ge bort till släktingar, men ja, hur det gick var ju en annan sak... 

"Alltså, vi kan inte ta den bilden heller..."
"Varför inte?"
"Men ser du inte? Den där skuggan får det att se ut som att hela min tröja är söndersvettad"

Nu sitter jag bara här och gör ingenting, och på en strax (okej då, typ en timme) så blir jag upplockad av Lisa, så bär det av en sväng till Luleå och tillbaka med henne och Rickard! WOOOH, bra dag med andra ord!

Och eftersom jag troligtvis inte lär skriva här imorgon så säger jag det nu; GOD JUL!!!


I promise you this, a little's enough



I can do anything
If you want me here
And I can fix anything
If you let me near

Where are those secrets now,
That you're too scared to tell?
I'd whisper them all aloud
So you can hear yourself

Vet att du hör mig, att jag försöker

Haft en dag idag bestående av julavslutning på skolan och en Luleå samt en Bodenfika. Asbraaa! Här ett par bilder från den senare. Fin dag!!!

I'm running on empty


And the late nights and the long drives start to get to me
I'm just so tired

Borde vara glad, men känner mig ledsen emellanåt. Eller så känner jag ingenting. Less. Ja, typ.
Är så himla glad över att jag blev visad The Wonder Years. Finns inget, inget, inget som passar bättre stunder som dessa och när inga ord finns för att beskriva hur saker är.

Här är en jättefin lista på mina absoluta favoriter:
-> the wonder years är så himla fina


Vill även säga att jag tycker det är så ofattbart tragiskt att två alldeles för unga pojkar från Boden inte längre finns med oss idag. Kände inte någon av dem, men det är fortfarande så himla hemskt. Vila i frid.


You're gonna need a body bag

Så jävla braaaaa.

I've got my moments when I'm less sober

Eeeeh, bra kväll igår! Började den på Allstar med middag och sen blev det vidare till skurholmen och Josefine där det befann sig ännu mer klassisar! Efter det blev det såsmåningom att dra sig in till stan och Kafelino. Astrevligt och jag har hoppat runt och dansat i öppna docs och tills strumpbyxorna gick sönder. Värd kväll x100. 

Pussssssss.

I know I throw that word around, but I mean it. I swear I fucking mean it.

Fick finbesök, åt smörgåstårta, spelade Med Andra Ord, skrattade, pratade och sådär. Brabrabra kväll!

Happy birthday, you're not special!

Jag har haft världens finaste födelesedag och rubriken är faktiskt från en låt. Haha. Nåja, jag har fått jättefina presenter; pengar, världens mysigaste dunjacka, body butter som luktar kokos, hallonkräm, Straight To DVD med All Time Low, kalejdoskoppyssel, kramar, pussar och gratulationer. Tack alla! Ni är så himla himla fina.

Kan även berätta att jag höll löftet jag hade gällande alkohol, japp. Inte en droppe före min 18årsdag. Fuck yes, tillåt mig att vara lite stolt över mig själv i alla fall! Annars har jag utnyttjat min myndighet på detta vis idag: skapat ett EGET traderakonto, hängt på banken och beställt ett visakort, och sen traskade jag och Alexandra till Friends och jag drack min första cider utan etiketten 'ALKOHOLFRI', för att jag kan.

Suck on that, bitches.



Fabolous life



Alltså, ja. Började dagen med att vänta på en buss i regn och kyla som var cirka 25 minuter sen, för att sen halka runt på is, i pölar och slask till jobbet. I tygskor. Livet när det är som bäst helt enkelt.

Sen har det inte hänt så jättemycket idag. Har träffat Ellen nu på kvällskvisten och kom precis in, blev en sväng på ica för att inhandla lite nödvändiga saker inför den kommande fredagen. Fint. 

Nu ska jag snart sova, FÖR JAG ÄR TRÖTT. Känns som att jag avslutar alla mina inlägg så, men vafan. That's how I roll, bitches.

I will not surrender


Tänkte bara visa lite uppskattning. Grattis finaste och mest inspirerande personen ever på födelsedagen.


Where is my mind?

Jag var egentligen ledig idag, men for till skolan i alla fall. Tänkte skära passpartou och det blev väl så också, men hur bra det gick är ju en annan fråga. TRÅKIGASTE OCH JOBBIGASTE I VÄRLDEN. Lovar.

Sen kom Erik till Luleåstaden och vi vandrade och försökte hitta ett par julklappar och det gick brabra. Sen blev jag bjuden på fika, inte illa! Kvällen har då också spenderats på golvet och nu är allt inslaget och klaaaart! Känner mig nöjdis.

Prinsessan av peking

Tänkte vara ambitiös och skriva värsta texten här, men det orkar jag inte. Idag har jag i alla fall varit till mormor och morfar!

The houses laid out like targets, With the deafening sound we watched them all go down


Where are those secrets now?

Idag var andra dagen i rad som det blev fincafé efter skolan med underbart bra folk! Igår med Josse, Lisa, Rickard, Suss och Gustav och idag med Josse, Josse och Julia! Det är så himla fint att sitta inne och mysa, prata och titta på snö som faller utanför. Sen att man blir rätt pank i slutändan spelar inte så stor roll egentligen. Det är det värt.

"If you died right now, how would you feel about your life?"

"I don't know, I wouldn't feel anything good about my life."

The war


Sjunde december

Idag är det den sjunde december och det ligger (äntligen) snö på backen. Brukar inte vara ett jättestort fan av snö direkt, men snö över jul vill jag ha. Och gärna lite innan, så det känns bara bra. Annars har jag börjat få lite julkänslor jag med! Dock är det lite synd att det inte ryms så mycket pynt i mitt rum, så jag för nöja mig med ett litet fakeljus, men det är okej. Helt okej.

Efter skolan idag vandrade jag och Josefine en sväng på stan och jag hittade mig ett fin Blondievinyl (Eat To The Beat) på Takt&Ton. Fina grejer!


Until the stars fall from the sky



ÄNTLIGEN KLAR. Är så glad att jag dör. Tack guuuud. Så fruktansvärt skönt, nu ska jag sova. Puss

I won't smell like cheap perfume or cigarettes tonight


Jag är så himla ressugen just nu. Vill bara se nåt annorlunda! Spela roll om det bara är inom Sverige. Saknar min och Suss Stockholmsresa som vi gjorde i slutet av Augusti också, den var som ganska så jättefin den.

Decemberism

Bra måndag! Först jobb, sen skola och efteråt så vandrade jag tillsammans med Josse och Julia på stan och köpte lite julklappar och spenderade ett par timmar på det nya fiket som öppnat, gillar det himla mycket och det var ett himla bra ställe att spendera en måndageftermiddag!

I think I'm caught in between

Idag har jag visst hängt med dessa herrar, bland annat Stalin, Hitler och Mussolini. Och sen dessutom varit på en föreläsning om Pearl Harbor på försvarsmuséet. Lärde mig faktiskt lite grejer så det är väl fint! Nu ska jag slå på lite finmusik och skriva klart en engelskauppgift, sen sova. Tidig morgon imorgon och jobb, vackerrrrt!

Outside the carolers start to sing


Begav mig till Luleå och Josefine tillsammans med en Josefin och Suss igår, och där fanns ännu en till Josefine! Vi lagade middag i form av tacos och bakade lite julgodis. Sen efter ett tag ringde vi dit lite mer folk eftersom både Alexandra och Rickard bor i närheten JÖ! 

Har ingen ork att skriva så mycket men jag kan ju säga att det blev en galet bra kväll med massa prat och skratt, äppelmos-presenter, pralinätande ut genom fönstret och en 114 kronor fattigare nattbuss-Stina som åkte hem när kvällen var slut!

You are a beautiful noir that only I see


RSS 2.0